søndag den 30. oktober 2011

2 Hjørne sten


Jeg syntes quilten trængte til noget balance, så jeg valgte at de 4 hjørneblokke skal være ens mønster.
Jeg har valgt denne blok, da det var den der udnyttede pladsen bedst muligt. Set med mine øjne.

Næste projekt bliver egern panelet. Det er lidt af et puslespil med farver, og kræver en hel del planlægning for at få det til at gå op.

5 kommentarer:

 1. jeg kan godt følge dig i, at de 4 hjørner skal være ens. De to , som du har lavet er helt utrolig flotte.

  SvarSlet
 2. Ja, det er en flot blok, men jeg får lyst til at komme med et par tips ifht. dit valg af farver. Håber det er OK? Det er ment som en hjælp, da jeg fra mine mange kursister tit hører at det med at vælge de rigtige farver er svært.

  Den højre blok "tipper" lidt idet du har valgt (eller måske er det tilfældigt), at de 2 "fingre" (jeg synes bladene ligner fingre) i højre side er i rødlige/pink nuancer, altså "varme" farver - og de 2 i venstre side er turkis og blå, altså "kolde". Jeg tror, det ville have givet mere harmoni i blokken, hvis du havde placeret henholdsvis de varme og de kolde farver diagonalt/skråt overfor hinanden.

  Nogle af fuglene (er det fugle? Det er svært at se) imellem "fingrene" er også svære at se, fordi der er for stor forskel imellem farve og valør/farveintensitet på krop og vinger (især fuglen på højre blok, i højre side). Her tror jeg du havde fået bedre resultat, hvis du havde besluttet dig for, at én fugl er rød og havde valgt 2 røde stoffer, en anden fugl er blå og havde valgt 2 blå stoffer osv.

  Det er lidt af en mundfuld at lave Kim's mønstre i KF/Rowan stoffer, der i sig selv er så utrolig farverige. Man skal passe på, at det ikke bare bliver "farvelade", når man bruger for mange forskellige prints i mange forskellige farver. Som jeg siger til kursisterne på mine farvelærekurser, så er det vigtigt, når man bruger mange farver og stoffer, at "få system i rodet", altså at styre både farver og prints. Det som giver sammenhæng og harmoni kan være placeringen af varme/kolde farver, det kan være at man bruger samme print flere steder i sit arbejde (samme prik f.eks.), men i flere forskellige farver og endelig skal man tænke på valør (farveintensitet). Denne skal ikke være for ens igennem hele quilten; dvs. at man skal sørge for at man har både lyst, mellem, mørkt ... og også gerne MEGET MØRKT for at give dybde og perspektiv i sit arbejde.

  ABSOLUT IKKE ment som kritik, men som et godt råd til dem som evt. kan bruge det.

  SvarSlet
 3. meget fint, sjovt at se din blog paa dansk og engelsk. er du i DK eller hvor bor du? bare nysgerrig

  SvarSlet
 4. Jeg bor i DK :)

  Helene: Tusind tak for det gode råd. Jeg kan godt se hvad du mener nu. Jeg har aldrig taget et kursus i farvelære, så ja, Kims mønstre/Rowan stoffer er en stor mundfuld.

  SvarSlet
 5. Hej Camilla

  Nogle fine blokke ... overraskende at du vil lave 4 ens blokke i hjørnerne, men respekt at du vil lave dit eget individuelle præg på quilten.

  SvarSlet